Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tom Sebastian Gans Prijs voor project ‘Echte Mannen’

De Tom Sebastian Gans Prijs 2012, bestaande uit een oorkonde en een bedrag van 12.500 euro, is toegekend aan het project ‘Echte Mannen’ van de stichting Centrum voor Vrijwillige en Professionele Maatschappelijke Dienstverlening (CVD) in Rotterdam. Dat heeft het Oranje Fonds bekend gemaakt.
Tom Sebastian Gans Prijs voor project ‘Echte Mannen’
Foto: ANP-Photo/Frank van Beek

Het Tom Sebastiaan Gans Fonds is als Fonds op Naam ingericht bij het Oranje Fonds. Tweejaarlijks wordt de Tom Sebastian Gans Prijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt bij de aanpak van een actueel maatschappelijk probleem. De prijs is genoemd naar een drie maanden oud Joods jongetje dat is omgekomen in concentratiekamp Bergen Belsen in 1944.


Emancipatie

Het project ‘Echte Mannen’ is in januari 2011 van start gegaan. Het richt zich op de emanicipatie en sociale activering van sociaal geïsoleerde mannen. De (vooral autochtone) mannen kennen problemen als: werkeloosheid, verslaving, sociaal isolement, ongezond leven, geen contact met kinderen, het hebben van schulden. Via een groepsgewijze training van zes maanden worden deze problemen aangepakt en wordt getracht de mannen weer structuur en een dagritme te geven. Inmiddels zijn al ongeveer zestig mannen in Rotterdam bereikt en ondanks de zware problematiek zijn positieve resultaten geboekt. Organisaties voor maatschappelijke opvang in andere steden hebben reeds belangstelling voor het project getoond.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.