Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezicht Zonnehuizen deels verlengd

De huisvesting verkeert nog steeds in slechte staat, de gebouwen zijn verouderd en de bedrijfshulpverlening is nog niet op orde. Daarom verlengt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) het verscherpte toezicht op de Zonnehuizen Kind en Jeugd. Dat maakt de inspectie donderdag bekend.
Toezicht Zonnehuizen deels verlengd

De kwaliteit van de zorg voor de kinderen is wel goed, oordeelt de inspectie. Alle locaties van de Zonnehuizen werden in januari onder verscherpt toezicht geplaatst voor een periode van 6 maanden. De locaties voor volwassenenzorg voldoen inmiddels aan de eisen en staan dus niet meer onder verscherpt toezicht. De Zonnehuizen Kind en Jeugd moeten voor 1 oktober maatregelen nemen om de huisvesting te verbeteren.

Failliet
Stichting Zonnehuizen verkeert al enige tijd in financiële problemen en werd eind vorig jaar failliet verklaard. Toen in mei vorig jaar de toenmalige raad van toezicht en het bestuur werden weggestuurd door de ondernemingsraad en cliëntenraad, bleek er binnen een jaar een schuld te zijn ontstaan van 18 miljoen euro. Alle activiteiten zijn inmiddels overgenomen door LSG-Rentray en de Groep Winter.

Bron: ANP / ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.