Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toen was ik al beroemd

Jazzdrummer Joop Korzelius leidde ooit een glamourleven met veel geld en mooie vrouwen. Nu slijt hij zijn dagen op een bankje voor het Leger des Heils met een halve liter bier in zijn hand. Een groter contrast tussen het glamourleven van toen en het leven nu lijkt niet mogelijk.
Toen was ik al beroemd

Met lichtjes in zijn ogen vertelt Joop over zijn optreden in het Koninklijk Paleis, waar Prins Bernhard ‘een moppie meespeelde’. Joop speelde met het radio-orkest The Skymasters en met Wim Sonneveld. Het grootste succes vierde hij met het Flamingo-kwintet. Zijn (oud-) collega’s zijn vol lof over hem. Volgens de bekende slagwerker Han Bennink was Joop zijn idool, ‘de allergrootste’. Maar Joop is ook een moeilijke jongen. Drummer en vriend John Engels herinnert zich dat Joop tijdens een concert waar hij drumde een pakje sigaretten ging halen en niet terug kwam. Ook bij The Skymasters moet Joop regelmatig het veld ruimen vanwege zijn onberekenbare gedrag.

Bekijk hier de documentaire van Carin Goeijers, uitgezonden door NCRV Dokument op 11 april >>

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bron: NCRV Dokument

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.