Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Toegankelijkheid van gebouwen en OV voor gehandicapten moet wettelijk vastgelegd’

De toegankelijkheid van openbare gebouwen en het openbaar vervoer van gehandicapten moet wettelijk verplicht worden. Dat vindt een forse meerderheid van de Nederlanders, blijkt uit onderzoek van bureau Synovate onder duizend mensen.
'Toegankelijkheid van gebouwen en OV voor gehandicapten moet wettelijk vastgelegd'

De Chronisch zieken en Gehandicaptenraad (CG-Raad), opdrachtgever van het onderzoek, bracht de resultaten woensdag naar buiten. Voor gebouwen van de gemeente wil 99 procent van de ondervraagden de toegankelijkheid wettelijk vastleggen, voor het openbaar vervoer ligt dit nauwelijks lager. Driekwart van de Nederlanders wil dit ook voor winkels regelen en ruim een derde voor de horeca.

Kaartje
Ruim 90 procent vindt het niet te verteren dat mensen in een rolstoel meer moeten betalen voor een concert omdat ze meer plaats innemen. Dat een blinde of slechtziende geen treinkaartje uit een automaat kan halen, vindt 83 procent onacceptabel.

Gelijk
De Tweede Kamer debatteert donderdag 22 januari over de gelijke behandeling van mensen met een chronische ziekte of handicap. De CG-Raad wil dat het kabinet de rechtsbescherming van mensen met een beperking verbetert. (ANP)

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.