Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toch verhoging kindgebonden budget

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) houdt in de begroting voor 2011 vast aan een verhoging van het kindgebonden budget. Met de verhoging is volgens een ingewijde een bedrag gemoeid van 130 miljoen euro.
Toch verhoging kindgebonden budget

Het kindgebonden budget, ingevoerd in 2009, is bedoeld voor gezinnen met kinderen beneden de achttien jaar met een lager of middeninkomen en komt bovenop de kinderbijslag. Een verhoging voor 2010 werd echter geschrapt wegens de crisis. Die verhoging wordt volgend jaar dus wel ingevoerd.

Bij een bruto gezinsinkomen lager dan 28.897 euro per jaar, ontvangt het gezin dit jaar het maximale kindgebonden budget, dik 1000 euro bij één kind, meer dan 1300 bij twee en een ruime 1500 bij drie kinderen. Bij een hoger inkomen worden deze bedragen geleidelijk minder.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

 Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.