Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Terughoudendheid om persoonsgegevens uit te wisselen is misinterpretatie van de AVG’

Redacteur Zorg+Welzijn
De politie heeft op 22 november 2021 wettelijk toestemming gekregen om persoonsgegevens van verwarde personen te verstrekken aan meldpunten. Een nuttige aanvulling op de wet, want de invoering van de AVG – Algemene Verordening Gegevensbescherming – had als bijkomend effect ‘dat professionals onterecht bang waren om gegevens uit te wisselen’, zegt juriste Jolanda van Boven. ‘Dat is lastig als je aan kwetsbare mensen tijdig hulp wilt bieden.’
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Vanuit het eropaf-team van de gemeente Vijfheerenlanden werken we goed samen met politie via het MAB meld- en adviespunt bezorgd van de GGD OGGZ regio Utrecht. Waar ik zelf vaak tegen aan loop als hulpverlener (verpleegkundige GGZ) is het niet willen delen van gegevens door specialistische ggz instellingen. Wel doen zij graag een beroep op de informatie die ik met hen kan delen maar andersom wordt er niet gedeeld op grond van de AVG.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.