Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tentoonstelling: welzijnswerk in beeld en geluid

Staatssecretaris Bussemaker opent op 3 november de fototentoonstelling ‘Kleurrijk Welzijn’. De tentoonstelling belicht zestien welzijnswerkers van nu. Zij spreken over de impact van hun werk in multiculturele buurten.
Tentoonstelling: welzijnswerk in beeld en geluid

Met de tentoonstelling wil het Oranje Fonds de bijdrage van het welzijnswerk aan de leefbaarheid en de sociale cohesie tonen. De expositie bestaat uit een serie grote, sprekende foto’s en geluidsfragmenten van zestien welzijnswerkers. De geportretteerden werken allemaal in een multiculturele context, zijn lang werkzaam in de sector én vertegenwoordigers van de nieuwe generatie professionals. De tentoonstelling reist in ongeveer twee jaar langs allerlei grote en middelgrote steden.

De multiculturele buurt
Het Oranje Fonds wil welzijnsorganisaties in staat stellen ‘beter en efficiënter te opereren in een multiculturele context’. Daarom startte het fonds samen met MOVISIE in 2004 het driejarige project ‘De Multiculturele Buurt’. Ruim dertig welzijnsorganisaties in heel Nederland namen deel. Aanvullend aan het project is een website ontwikkeld. De tentoonstelling is een vervolg hierop.

Grootste
Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar wordt ongeveer 23 miljoen euro uitgekeerd aan welzijnsprojecten in Nederland, op de Nederlandse Antillen en op Aruba. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP Foto: ANP/Ed Oudenaarden

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.