Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Teeven op de bres voor slachtoffers en jeugd

Fred Teeven (VVD) wil als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie meer gaan doen voor slachtoffers van geweld en criminaliteit. Dat zei hij maandag na zijn bezoek aan formateur Mark Rutte. Teeven krijgt onder meer gevangenissen, tbs, reclassering en aanpak van jeugd in zijn portefeuille.
Teeven op de bres voor slachtoffers en jeugd

De nieuwe staatssecretaris van Veiligheid en Justitie wil de capaciteitsproblemen in de gesloten jeugdzorg aanpakken. Het huidige kabinet was daar al mee bezig. Maar omdat er twee ministers bij betrokken waren, van Justitie én van Jeugd en Gezin, zijn de problemen nog niet opgelost, vindt Teeven. Te veel jongeren zitten in jeugdgevangenissen omdat er in de jeugdzorg geen plaats voor hen is.

Portemonnee
De VVD’er laat weten dat ouders het in hun portemonnee gaan voelen als hun kroost zich misdraagt. Verder wil hij dat tbs’ers die lang vast zitten krijgen met een soberder regime te maken. De staatssecretaris in spé wil ook inzetten op hervormingen in het kansspelbeleid. Er moet meer vrijheid komen op de markt van de kansspelen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / foto: ANP Koen Suyk