Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Teeven: ‘Misschien eigen bijdrage ggz terugonderhandelen’

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wil het bij onderhandelingen over nieuwe bezuinigingen ook hebben over de eigen bijdrage die het kabinet invoert in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). 'Ik vraag me af of je dat onverkort moet doorvoeren', zei Teeven woensdag op BNR Nieuwsradio.
Teeven: 'Misschien eigen bijdrage ggz terugonderhandelen'

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) haalt met de eigen bijdrage voor de zwaardere geestelijke zorg geld binnen en wil ermee voorkomen dat patiënten de lichtere zorg overslaan. Maar Teeven vraagt zich af of door de bezuiniging meer mensen bij justitie terechtkomen die anders behandeld zouden worden.

Terugonderhandelen
‘Daar maak ik me zorgen over’, zei Teeven. ‘Misschien moeten we dat terugonderhandelen.’ Hij vindt het geen goede zaak als er wordt bezuinigd bij volksgezondheid, terwijl er bij justitie dan meer geld wordt uitgegeven. ‘Dat is niet de weg die we moeten hebben.’

Gevolgen
Een woordvoerder van Schippers wijst erop dat de minister met de sector overlegt om te kijken hoe bij de invoering van de eigen bijdrage de meest kwetsbare groepen kunnen worden ontzien, of dat de eigen bijdrage nog verder omlaag kan. Maar hij voegt eraan toe dat dit niet eenvoudig is, nu het economisch tegen zit. Schippers zegt de gevolgen van de maatregel in de gaten te houden.

Kritiek
Vanuit de Kamer en de sector klonk veel kritiek op de eigen bijdrage. Schippers heeft de bijdrage al verlaagd naar hoogstens 200 euro per jaar.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.