Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Teeven: Amsterdamse opvang niet zo verstandig

Iedere vorm van opvang geeft uitgeprocedeerde asielzoekers de valse hoop dat ze toch mogen blijven. Dat heeft een woordvoerster van staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie gezegd.
Teeven: Amsterdamse opvang niet zo verstandig

In totaal 88 uitgeprocedeerde asielzoekers die woonden in een tentenkamp in de Amsterdamse wijk Osdorp, kunnen dankzij de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan tijdelijk terecht in opvang voor dak- en thuislozen. Teeven vindt het aanbod uit humaan oogpunt wel begrijpelijk, maar verder niet zo verstandig: ‘Het geeft toch hoop op een toekomst in Nederland en die is er niet.’ Teeven zei woensdag het recht op demonstratie (door middel van een tentenkamp) wel te respecteren.

Schuld

Teeven zegde de Tweede Kamer woensdag toe de toepassing van de zogenoemde buitenschuldprocedure in kaart te zullen brengen, omdat verschillende partijen zich afvragen of deze niet ruimer moet worden geïnterpreteerd. Het gaat hier om de procedure voor mensen die terug moeten en ook wel willen, maar dat buiten hun schuld toch niet kunnen verwezenlijken. Teeven ziet echter zelf op dit moment geen reden om het beleid op dit gebied aan te passen. Hij wil verder wel kijken naar de verslechtering van de situatie die zich in sommige delen van Irak zou voordoen en of die terugkeer onmogelijk maakt.

Zorgvuldig
Hij staat echter nog steeds op het standpunt dat de procedures in Nederland heel zorgvuldig zijn en dat je daar niet zomaar op terug kunt komen. ‘En’, zo benadrukte hij toen het over zieke vreemdelingen ging, ‘we zijn geen onmensen’.

Bron: ANP/ANP-Photo/Marcel Antonisse

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.