Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Teeven: administratie jeugdzorg moet beter

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) blijft bij de 5 miljoen euro extra voor de bureaus jeugdzorg met acute financiële problemen. Dat heeft hij woensdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven.
Teeven: administratie jeugdzorg moet beter

De sector had acht keer zoveel gevraagd, maar daar heeft de staatssecretaris vooralsnog geen oren naar. Er is te veel onduidelijkheid over de kosten van de verschillende taken in de jeugdzorg. Daar moet eerst verandering in komen.

Schimmig

De Algemene Rekenkamer is bezig met onderzoek naar de tarieven van de jeugdbescherming en de jeugdreclassering. Die kan de klus niet klaren zoals hij wil. De administratie van de kosten is de Rekenkamer vooralsnog te schimmig. Ze adviseert ‘een zodanig administratief systeem te ontwikkelen, dat er in de toekomst geen discussie meer hoeft te ontstaan over de kostprijs van ‘producten.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.