Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Suïcidepreventie: leer jongeren zelf hun problemen oplossen

Jongerenorganisaties en scholen zetten in op het beter signaleren van suïcidale gedachten. NJi-deskundige Erik Jan de Wilde zou graag zien dat professionals jongeren leren beter om te gaan met hun problemen. ‘In essentie is suïcidaal gedrag een hele beroerde strategie om problemen op te lossen.’
Wet verplichte ggz
Wet verplichte ggz

Het Summa-college in Eindhoven volgde, na de zelfdoding van een van hun leerlingen, de cursus Eerste Hulp bij Mentale Gezondheid, schrijft de NOS. De cursus leert leraren om suïcidaliteit bij jongeren te signaleren. ‘Hier gaan we de oorlog niet mee winnen,’ zegt Erik Jan de Wilde, expert depressie en zelfdoding onder adolescenten van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Leraar is geen hulpverlener

‘Het onderwijs is een belangrijke plek voor jongeren,

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Ik kan me hier volledig bij aansluiten. Weerbaarheid, acceptatie dat niet alles vlotjes verloopt, acceptatie van jezelf en van anderen zijn veel belangrijker in de preventie dan het vroegsignaleren. Uiteraard is vroegsignalering ook erg belangrijk maar we moeten als maatschappij terug naar de bron.
    Leefstijl beïnvloeding is zeker zo belangrijk. Invloed social media, gebrek aan saamhorigheid in de samenleving. Noem maar op.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.