Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Subsidie voor loopbaan alle jeugdzorgwerkers

Werkgevers in de jeugdzorg kunnen voor een onbeperkt aantal medewerkers subsidie aanvragen voor loopbaantrajecten. Het subsidielimiet is opgeheven met het oog op de komende veranderingen in de jeugdzorg, zo hebben de sociale partners besloten.
Subsidie voor loopbaan alle jeugdzorgwerkers
Foto: ANP XTRA

Regionale loopbaancoaches begeleiden de komende twee jaar jeugdzorgwerkers naar ander werk. Werkgevers kunnen kiezen uit verschillende trainings-, voorlichtings-, coachings- en van-werk-naar-werk trajecten om zo de kansen op de arbeidsmarkt van jeugdzorgmedewerkers waarvan de baan op de tocht staat te vergroten.

Betaling

Deze loopbaantrajecten worden voor de helft door de werkgever betaald en de andere helft nemen de FCB en de overheid voor hun rekening. De regeling geldt helaas niet voor jeugdzorgmedewerkers die al zonder baan zitten.

Leidinggevenden of P&O’ers kunnen hier de voorwaarden bekijken en de subsidie aanvragen >>

Gratis loopbaangesprek

Medewerkers in de jeugdzorg kunnen zich ook gratis opgeven voor een loopbaangesprek. Denk je na over je toekomst? Vraag je je af wat je volgende loopbaanstap kan zijn? Waar je kwaliteiten liggen en hoe je die in je werk kwijt kunt? Dan kun je dit tijdens zo’n gratis loopbaangesprek met een coach bespreken.

Kijk hier hoe je je kunt aanmelden voor een gratis loopbaangesprek >>

De Zeeuwse gemeenten willen van staatssecretaris Van Rijn geld als compensatie van de groei van de vraag naar jeugdzorg. Dat had Van Rijn toegezegd, volgens de 13 Zeeuwse gemeenten. De jeugdzorg in Zeeland komt zo’n 15 miljoen euro te kort, ‘Ondanks scherpe prijsafspraken met de zorgaanbieders’.Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.