Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Studenten verlenen zorg tijdens ontgroening

In plaats van kroegentochten en allerlei spelletjes waarmee studentenverenigingen het nieuwe studiejaar meestal inluiden, doen de Hindoestaanse studenten in Den Haag iets anders. Zij gaan zich volgend week als vrijwilliger inzetten voor ouderen, gehandicapten en daklozen.
Studenten verlenen zorg tijdens ontgroening

Deze alternatieve ontgroening staat in het kader van de Sewa-weeken wordt georganiseerd door de Hindoestaanse studentenvereniging HSFN. Sewa is Hindi en betekent het belangenloos dienen van een ander. De vereniging ziet zichzelf als maatschappelijk betrokken en vindt het belangrijk dat studenten zich belangeloos inzetten voor anderen.

Dienen
Door middel van de Sewa Week wil HSFN de bewustwording onder de studenten te creëren. Hierbij wordt aandacht besteed aan de hulpbehoevenden in de samenleving. De vereniging denkt een rol te kunnen spelen in het belangeloos dienen van de gemeenschap, zo melden ze op hun website.

Wandelen
De Sewa-week begint volgende week maandag met een sponsorloop voor het goede doel in het Zuiderpark. Daarna zullen de studenten ouderen in verzogingshuizen opzoeken, met gehandicapte kinderen wandelen en helpen bij het inpakken van voedselpakketten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.