Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Streetwise: jongerenwerker weer op pad met bakfiets

Overlast van jeugdgroepen in kaart brengen en bekijken wat hier aan gedaan moet worden worden. Dat is de gedachte achter het project Streetwise in Duiven, waarin gemeente, jongerenwerk en politie nauw met elkaar samenwerken.

In het project Streetwise rijdt een jongerenwerker op een bakfiets op vaste tijdstippen door Duiven. Hij zal zo nu en dan een praatje maken met jongeren en hun omgeving. De politie zet gebiedsagenten in om signalen over mogelijke overlast op te vangen. Vervolgens overleggen politie, jongerenwerk en gemeente met elkaar om een geschikte aanpak vast te stellen voor individuele jongeren of groepen.

Wanneer sprake is van een overlastgevende groep worden jongeren geconfronteerd met de gevolgen van hun gedrag. Daarnaast krijgen de ouders een brief van de gemeente wanneer hun kinderen overlast veroorzaken. Zij kunnen hier telefonisch of schriftelijk op reageren, of krijgen een uitnodiging voor een gesprek samen met hun kind. Bedoeling ervan is dat beter gekeken kan worden naar mogelijke oplossingen. Als blijkt dat de interventies niet helpen en/of er sprake is van een criminele groep, dan volgt een repressieve aanpak door de politie.

De gemeente Duiven verwacht dat door de aanpak van Streetwise jongeren worden gemotiveerd om zich op een positieve manier te gedragen. Daardoor moet het gevoel van veiligheid onder de bevolking toenemen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.