Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Straatpsychiater vertelt over lastige mensen

Straatpsychiater Jules Tielens in de nacht van vrijdag op zaterdag te gast in het NCRV radioprogramma ZomerNachten. De psychiater heeft 12 jaar in Amsterdam met dak- en thuisloze, psychotische mensen gewerkt en schreef een boek over bemoeizorg.
Straatpsychiater vertelt over lastige mensen

In het radioprogramma gaat Tielens het onder meer hebben over het omgaan met ‘lastige’ mensen, het behandelen van mensen die vinden dat ze helemaal niet ziek zijn, het beheersen van je eigen depressie, de bezuinigingen en de kwaliteit van de zorg.

Psychotisch

Tielens gelooft dat een psychiater die zelf de donkere kant van het leven kent, beter hulp kan verlenen aan de zware gevallen in de praktijk. Sinds kort is hij in bezig met het opzetten van een polikliniek voor psychotische mensen.

Format
ZomerNachten onderscheidt zich van andere radioprogramma’s doordat er geen presentator aanwezig is: de hoofdpersoon vertelt in anderhalf uur live zijn of haar eigen verhaal. In Zweden, waar dit format al 50 jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen.

De NCRV maakt acht afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode 8 juli t/m 26 augustus.

Jules Tielens – vrijdag 29/zaterdag 30 juli 2011, 00.00 uur, Radio 1

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ZomerNachten

1 REACTIE

 1. Afgelopen zaterdag 14 januari 2011 stond er een artikel in de NRC van Jules Tielens.
  Wat een fijn, goed artikel!!
  Ik herkende uit dit verhaal zoveel, ik moest huilen van ontroering.
  Mijn partner is na een operatie in psychose
  geraakt in 1988. Zij gebruikt medicijnen en de situatie is stabiel. Wij wonen samen.
  Ik weet dat er veel mensen zijn die hier mee leven. Ik ben blij dat ik het kan opbrengen.
  Nogmaals wat fijn dat juist jij openheid geeft.
  Met vriendelijke groet,
  Leo Emaus

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.