Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Stopwatchzorg moet stoppen van Tweede Kamer

De stopwatchzorg in verpleeg- en verzorgingshuizen moet onmiddellijk gestopt worden. Die boodschap heeft de Tweede Kamer aan het kabinet meegegeven met het aannemen van een voorstel van SP-Kamerlid Renske Leijten.
Stopwatchzorg moet stoppen van Tweede Kamer

Leijten: ‘De stopwatchzorg is over komen waaien uit de thuiszorg. Iedere handeling die een medewerker doet, mag maar een bepaald aantal minuten of seconden duren. Medewerkers in de zorg worden er helemaal gestoord van. Iedereen ziet dat stopwatchzorg een uitvinding is van managers die hun personeel niet vertrouwen. Ik vind het fantastisch dat de Tweede Kamer laat weten dat dit wantrouwen naar medewerkers echt niet meer kan. Laat zorgpersoneel zelf bepalen waar ze hun prioriteiten leggen.’

Demotiverend
Na jarenlange kritiek van de SP concludeerde ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg onlangs dat de minutenregistratie een zeer demotiverend effect heeft op werknemers in de zorg. Bij de zorginstelling Osira-Amstelring is mede hierdoor de kwaliteit van zorg ernstig verwaarloosd.

Uitvoeren
Het kabinet moet op korte termijn laten weten hoe zij het aangenomen voorstel van Leijten gaat uitvoeren.

 

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

1 REACTIE

  1. Het gaat er niet om dat een bepaalde handeling maar een bepaalde tijd mag kosten, maar juist dat de client recht heeft op tenminste een bepaalde tijd. Tijdregistratie helpt om processen helder te houden en te afspraken in het zorgleefplan te toetsen. Ook helpt het om te signaleren of er een herindicatie nodig is. Mevr. Leijten spant het paard achter de wagen met populistische beeldvorming. Jammer, gemiste kans.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.