Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stinkend, beroemd en dakloos

Vier bekende Nederlanders, die gewend zijn aan een leven in de schijnwerpers met luxe en voorspoed, gaan zeven dagen en zes nachten de straat op. Zij moeten zien te leven en overleven tussen de daklozen.
Stinkend

De vier BN’ers die deze uitdaging aangaan zijn: Kim Feenstra (model), Tim Haars (presentator/acteur), Esther Schouten (kampioen boksen) en Chris Tates (acteur). Subtiel gevolgd door een camera, worden zij geconfronteerd met de harde werkelijkheid van het leven op straat. Ze ervaren hoe het is om elke dag opnieuw te moeten zoeken naar eten en een slaapplaats, beoordeeld te worden op een armoedig uiterlijk en soms zelfs openlijk genegeerd te worden.

Status
Hoe gaat een bekende Nederlander, die gewend is aan veel aandacht, hiermee om? Zij moeten al hun bezittingen inleveren en mogen geen gebruikmaken van hun bekendheid en status. Gedurende hun zwerversbestaan slapen ze op straat, maar ook in opvangcentra. De vier BN’ers worden een paar dagen gekoppeld aan een dakloze buddy, die ze mee op sleeptouw neemt en laat zien hoe ze op straat kunnen overleven. Hoe kijken zij na deze zeven dagen en zes nachten aan tegen de daklozen en worden hun eventuele vooroordelen weggenomen?

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Bron: KRO

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.