Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer jongeren in noodopvang

Het aantal jongeren in de noodopvang neemt in verhouding toe, vergeleken met het aantal volwassenen. Dat maakte de Federatie Opvang maandag bekend. In 2011 zaten ruim 14.000 jongeren onder 23 jaar in de noodopvang, een vijfde van het totale aantal cliënten in de opvang. In 2011 moesten in totaal ruim 66.000 mensen hun huis uit vanwege huiselijke geweld of financiële problemen.
Een zwerfjongere in haar kamertje van het inmiddels gesloten pension Zeezicht in Amsterdam.
Een zwerfjongere in haar kamertje van het inmiddels gesloten pension Zeezicht in Amsterdam. - Foto: ANP-Photo/Koen Suyk

De cijfers over 2012 worden in september verwacht, maar de organisatie ziet dat de trend doorzet. De jongeren komen in veel gevallen naar een opvanghuis met hun ouders, omdat die de huur of hypotheek niet meer kunnen opbrengen.

Begeleiding

De Federatie Opvang pleit voor samenwerking tussen gemeenten en woningcorporaties om te voorkomen dat gezinnen uit huis worden gezet. Verder ontwikkelt de Federatie een methode speciaal gericht op de begeleiding van jongeren in de noodopvang. Het kind krijgt daarbij een eigen begeleidingsplan.

De Federatie Opvang heeft 66 leden met in totaal meer dan 1200 opvangvoorzieningen door het hele land.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.