Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer daklozen in dagopvang van het Leger

Het aantal dak- en thuislozen dat overdag gebruik maakt van de opvang van het Leger des Heils is in vijf jaar tijd (tot en met 2003) met 45 procent gestegen. De daklozen maakten 's nachts echter niet noemenswaardig meer gebruik van de opvang.

Dat blijkt uit het Jaarbericht 2004 van de Monitor Maatschappelijke Opvang die het Trimbos Instituut in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft samengesteld. Volgens het Trimbos is het aantal gezinnen dat op straat terechtkomt in 2003 niet gestegen. Het zijn nog steeds vooral alleenstaanden die hun woning kwijtraken.De onderzoekers merken verder op dat driekwart van de instellingen voor daklozen- en vrouwenopvang onzeker is over de financiering van hun organisatie. Dit komt doordat nog niet zeker is hoe de hervorming van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) er precies uit gaat zien.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.