Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stationsbuurt: van probleemwijk naar prachtwijk?

De Stationsbuurt in Den Haag is één van de veertig Vogelaarwijken die op extra aandacht kan rekenen van de landelijke politiek. Den Haag is één van de twee steden waar inwoners tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op de PVV kunnen stemmen. In NOVA een portret van deze buurt.
Stationsbuurt: van probleemwijk naar prachtwijk?

61 procent van de inwoners van de Stationsbuurt is van niet-Nederlandse etniciteit. Er wonen relatief veel volwassenen, en weinig jongeren en ouderen. Veel inwoners hebben een minimuminkomen. De werkloosheid is hoog, de woningen te klein en er de bewoners klagen over drugsoverlast en andere criminaliteit.

Leefbaarheid
Zeven jaar geleden werden er maatregelen genomen om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Er kwam permanent cameratoezicht en sinds 2006 mag er preventief worden gefouilleerd door de politie. In NOVA een portret van de Stationsbuurt in Den Haag. Welk effect hebben de maatregelen van de lokale politiek gehad op de leefbaarheid van de buurt? En op welke partij gaan de inwoners van de wijk stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart?

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

Bron: NOVA

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.