Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Stageplek essentieel voor zorg in de buurt’

Hoewel steeds meer studenten zich aanmelden voor een hbo-opleiding verpleegkunde, kiezen nog weinig van hen na hun opleiding voor de wijkverpleging en de ouderenzorg. Een ruim aanbod aan goede stageplekken zou daar verandering in kunnen brengen, zeggen vrijdag de brancheorganisaties ActiZ en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN).
'Stageplek essentieel voor zorg in de buurt'
Foto: ANP Photo

De organisaties roepen hun leden daarom op meer stageplekken te creëren en te zorgen voor een goede begeleiding. ‘Het bieden van een stageplek is een prima mogelijkheid om in de behoefte aan hoger opgeleide verpleegkundigen te voorzien’, zegt ActiZ-directeur Aad Koster. ‘Zo bind je studenten aan je.’

Zorgstudie populair

Voor het studiejaar 2013-2014 hebben zich ruim 6100 studenten voor hbo verpleegkunde gemeld. Dat is een stijging van 40 procent vergeleken met vorig studiejaar. Maar veel studenten kiezen uiteindelijk liever voor een baan in een ziekenhuis, aldus ActiZ.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.