Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Staatssecretaris stopt met schoolcampus

De pilotprojecten voor schoolcampussen hebben onvoldoende bereikt. Dat schrijft staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten in een brief aan de Tweede kamer. De campussen moesten jongeren met een grote afstand tot school en werk weer op de rails zetten. De staatssecretaris wil de pilotprojecten niet voortzetten.
Staatssecretaris stopt met schoolcampus

De campussen waren speciaal bedoeld voor jongeren met problemen die niet door bestaande voorzieningen werden bereikt. Uit een evaluatie blijkt dat de projecten dat niet voldoende doen. Bovendien is niet aangetoond dat zij beter zijn voor de doelgroep dan reguliere voorzieningen. De jongeren die nu op een schoolcampus verblijven, kunnen het schooljaar 2010-2011 afronden. De projecten moeten die tijd benutten om hen naar een passende plek in een reguliere voorziening te begeleiden.

Verslaving
De campussen kwamen in 2007 uit de koker van het ministerie van Jeugd en Gezin. In deze 24-uursvoorziening kunnen jongeren terecht die geen regulier onderwijs meer kunnen volgen: voortijdig schoolverlaters met gezinsproblematiek, verslaving en agressieproblemen. De jongens en meiden wonen op de campus en volgen daar ook een basis-, vmbo- of mbo-opleiding, havo of vwo.

Kennis
De staatssecretaris vindtdat de pilotprojecten wel waardevolle ervaringen hebben opgeleverd voor reguliere verzieningen. Daarom zal ze 200.000 euro –een deel van het voor de campus gereserveerde geld – in te zetten om die kennis te verspreiden.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: ANP/Koen Suyk

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.