Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Staatssecretaris: ‘Afgewezen hulpvragen jeugdzorg vertekend beeld’

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS zegt dat het aantal hulpvragen dat bureau jeugdzorg afwijst, geen afwijzingen zijn maar vooral doorverwijzingen.
Staatssecretaris: 'Afgewezen hulpvragen jeugdzorg vertekend beeld'

Volgens de staatsseretaris worden deze vragen door bureau jeugdzorg als niet-geaccepteerd geregistreerd. ‘Het betreft geen mensen waarvan de hulpvraag is afgewezen, maar mensen die op een andere manier zijn geholpen, zijn doorverwezen of die geen hulp nodig hadden. Na de professionele beoordeling van bureau jeugdzorg is voor bjz het verder volgen van het kind niet aan de orde’, zegt de staatssecretaris in antwoord op vragen van Kamerlid Kooiman van de SP.

Centrum voor Jeugd en Gezin
Volgens de staatssecretaris is bij het publiek nog niet voldoende bekend dat men voor lichte hulpvragen ook terecht kan bij een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Deze vragen komen nu nog bij bureau jeugdzorg terecht. Als aan het einde van dit jaar in bijna alle gemeenten een CJG is gerealiseerd, zullen meer beroepskrachten, ouders en jongeren daar terecht kunnen voor vragen over opvoeden en opgroeien, aldus Veldhuijzen van Zanten.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.