Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Sport niet alleen voor achterstandswijken’

Sport moet niet alleen gemakkelijk toegankelijk en veilig zijn in de achterstandswijken in de grote steden, maar ook op het platteland. ‘Sportbeleid reikt verder dan alleen Utrecht of Rotterdam’, zei minister Edith Schippers van VWS in het Friese Sint Nicolaasga. Daar woonde ze een zaalvoetbaltoernooi voor jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking bij.
'Sport niet alleen voor achterstandswijken'

In haar notitie Veilig sporten in de buurt wil Schippers zich nadrukkelijker richten op alle buurten, dorpen en steden in Nederland en niet alleen op de probleemwijken, zo zei ze. ‘Veel sportprojecten voor jongeren zijn gericht op jeugd in (achterstands)wijken in de grotere steden. Ik wil dat sporten makkelijker, sneller en veiliger kan. Het moet een goede plek krijgen, overal in het land, in de volkswijken in de grote steden, maar ook in de dorpen op het platteland.’

Gevaarlijk

Op het platteland zijn er nog te veel verafgelegen sportvoorzieningen ‘waar je alleen kunt komen via donkere fietspaden of langs gevaarlijke wegen’, aldus de minister. ‘Ze moeten makkelijk en veilig bereikbaar zijn en zo dicht mogelijk bij huis.’ Schippers wil nog dit voorjaar bekendmaken hoe zij haar plannen verder gaat vormgeven.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Robert Vos

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.