Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spijbelaars sneller in het vizier hulpverleners

Hulpverleners krijgen door een koppeling tussen gegevens van gemeenten en het UWV sneller zicht op werkloze en niet studerende jongeren. Op die manier kunnen zij ook sneller schoolverlaters en spijbelaars terug naar school leiden.
Spijbelaars sneller in het vizier hulpverleners

De ministerraad heeft daar op voorstel van staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mee ingestemd. Dit betekent dat jongeren die geen baan of uitkering hebben, dus niet ingeschreven staan bij het UWV, sneller worden opgespoord en worden geholpen.

Niet gekoppeld
In de praktijk komt het soms voor dat de hulpverlener (RMC-coördinator) belangrijke gegevens over deze jongeren niet heeft doordat gegevens niet altijd gekoppeld worden tussen UWV en gemeentelijke sociale diensten. De RMC-coördinator mag daarom straks gegevens uit de WIJ (Wet investeren in jongeren) en WWB (Wet werk en bijstand) inzien, naast inschrijfgegevens van het UWV.

In 4 regio’s is succesvol geëxperimenteerd met het uitwisselen van gegevens. Met het ministerraadbesluit wordt deze mogelijkheid uitgebreid naar alle 39 regio’s.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Ministerie SZW/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.