Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Speciale scholen houden hand op de knip’

In het speciaal onderwijs, dat is gericht op kinderen die wegens leer- of gedragsproblemen of een handicap extra zorg nodig hebben, blijft jaarlijks veel geld op de plank liggen. Daardoor verdwijnen miljoenen euro's die bestemd zijn voor zorgleerlingen, in een spaarpot.
'Speciale scholen houden hand op de knip'

In veel gevallen is dat overbodig, stelde de Algemene Onderwijsbond (AOb) vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. De bond heeft wel enig begrip voor de spaarwoede in het speciaal onderwijs, gezien de financiële onzekerheid waarin de sector verkeert, maar vindt dat de spaarpot van veel instellingen al vol genoeg is.

Budget
Uit onderzoek door de AOb kwam naar voren dat sommige instellingen al drie jaar lang meer dan 10 procent van hun budget niet uitgeven. In sommige gevallen gaat het om geld dat al wel een bestemming heeft. Andere scholen en samenwerkingsorganisaties houden een financiële buffer achter de hand voor onvoorziene uitgaven.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.