Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Site helpt Marokkaans-Nederlandse ouders bij opvoeding

Marokkaans-Nederlandse ouders die vragen hebben over de opvoeding van hun kinderen, kunnen voortaan terecht op een speciale website: opvoedmix.nl. Het is een initiatief van stichting E-hulp.nl, een kenniscentrum voor online hulp, en Marokko Media, de uitgever van de populaire website Marokko.nl. Dat heeft projectleider Myriam Limper woensdag gezegd.
Site helpt Marokkaans-Nederlandse ouders bij opvoeding

Volgens de initiatiefnemers is de site nodig omdat Marokkaans-Nederlandse ouders zich vaak niet thuis voelen bij de reguliere opvoedingsondersteuning. Ze zijn daarentegen vaak wel erg actief op internet.

Vrijwilligers
Ouders kunnen op de site vragen stellen aan getrainde vrijwilligers van Marokkaans-Nederlandse komaf. Ook kunnen ze er terecht bij vijf betaalde professionals die zijn verbonden aan de centra voor jeugd en gezin van de gemeenten Lelystad en Rotterdam. Verder kunnen de ouders er algemene informatie vinden en is er een forum waar ze ervaringen kunnen uitwisselen.

Islam
Op Opvoedmix.nl staat ook een gedeelte met informatie over wat de Islam over de opvoeding zegt. Op verzoek van de betrokken gemeenten gaat het hier om een aparte rubriek. Zij zijn daar niet bij betrokken, omdat ze als overheid geen religieuze adviezen willen geven.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.