SCP: Zorg voor langer zelfstandig wonen hoort niet bij wijkteam

De toekomstige ouderenzorg heeft meer specifieke deskundigheid van professionals nodig om ouderen thuis te begeleiden. Dat blijkt uit de kennissynthese van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De vraag naar zorg verandert, er zal meer op maatwerk ingezet moeten worden. Sommige problemen zijn als vanouds: ‘Er wordt nog steeds te veel op de eigen kracht ingezet’.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
foto AdobeStock

Er zijn knelpunten voor de toekomstige zorg voor ouderen. De eigen kracht, de vaardigheden en de mogelijkheden van ouderen en hun netwerk worden geregeld overschat, schrijven de onderzoekers van het Sociaal en Cultureel Planbureau in hun kennissynthese “Zorgen voor thuiswonende ouderen”. Nu al zijn er 1,2 miljoen 75-plussers, in 2030 zullen dat er 2 miljoen zijn. Er komt een nog groter tekort aan zorgpersoneel en de zorgvraag wordt steeds specifieker. SCP-onderzoekers Mirjam de Klerk en Inger Plaisier over de uitdagingen voor de zorg aan langer thuiswonende ouderen.

Wat zijn de twee belangrijkste voorwaarden om de zorg voor ouderen de komende

0
601

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.