Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers zet GHB op lijst harddrugs

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zet de partydrug GHB op de lijst van harddrugs. Dat heeft ze dinsdag de Tweede Kamer geschreven. Ze hoopt dat plaatsing op de lijst met andere harddrugs als cocaïne en heroïne een duidelijke waarschuwing is aan consumenten over de risico’s van de drug.
Schippers zet GHB op lijst harddrugs

Ook maakt plaatsing op de lijst voorbereidingshandelingen voor de productie van GHB strafbaar. Productie, handel en bezit zijn nu al verboden, maar tegen het voorbereiden van de productie kunnen politie en justitie nu nog niet optreden.

Euforisch
GHB (gamma-hydroxyboterzuur) is een vloeibare drug die veel in het uitgaansleven wordt gebruikt. De drug geeft een euforisch gevoel, maar vormt een groot risico voor de gezondheid.

Toegenomen
Schippers volgt met haar besluit een advies van een commissie over de gevaren van drugs. Volgens Schippers zijn ernst en frequentie van het aantal acute gezondheidsincidenten door GHB de afgelopen jaren toegenomen. GHB is een middel dat moeilijk te doseren is, waardoor een gebruiker na een verkeerde dosering in coma kan raken. Niet alleen de acute gezondheidsproblemen, maar ook het aantal gevallen van verslaving aan GHB is de laatste tijd flink gegroeid.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.