Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers wil beloningsplafond in de zorg

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) neemt afstand van de beloning die een toezichthouder in 2010 voor zijn toezichtactiviteiten in de zorg ontving. 'Omdat het om een toezichthouder gaat kunnen we er weinig aan veranderen, maar dat willen we wel.'
Schippers wil beloningsplafond in de zorg

Schippers reageerde dinsdag in Tweede Kamer op SP’er Henk van Gerven, die vragen stelde bij de 60.000 euro die een voorzitter van een raad van toezicht kreeg voor zijn activiteiten. Ook de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders neemt daarvan afstand. Zij vindt een bedrag tot 15.000 euro aanvaardbaar.

Handhaven

De minister heeft een wetsvoorstel ingediend om de hoogte van beloningen in de zorg te handhaven. ‘We kunnen dan sancties opleggen en eventueel geld terughalen’, aldus Schippers.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP/Foto: ANP/Jeroen Jumelet

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.