Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Schippers verzacht plan eigen bijdrage GGZ

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) verzacht op verzoek van de Tweede Kamer het kabinetsplan voor een eigen bijdrage in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). De voorgenomen eigen bijdrage wordt in de zwaardere, tweedelijns GGZ verder verlaagd van 275 euro naar 200 euro per jaar.
Schippers verzacht plan eigen bijdrage GGZ

Kwetsbare groepen
Voor behandelingen tot 100 minuten zal een eigen bijdrage gelden van 100 euro per jaar. Schippers schrijft dinsdag dat ze hiermee tegemoet komt aan een door de Kamer aangenomen motie van het CDA en SGP om de meest kwetsbare groepen te ontzien. De Kamer vond enkele weken geleden nog dat de VVD-bewindsvrouw patiënten die zwaardere psychologische zorg nodig hebben, te weinig spaarde. Schippers stelde toen voor de eigen bijdrage voor deze groep te verlagen van 295 naar 275 euro.

Langdurig
De verzachting van het kabinetsplan kost Schippers 51 miljoen euro. Zij zegt dit geld nu onder meer op voorstel van de SGP en CDA te zoeken in de bekostiging van langdurige behandelingen (langer dan 18.000 minuten).

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: ANP / Foto: ANP/ Valerie Kuypers

1 REACTIE

 1. Verzacht?
  Deze dicriminerende maatregel moet gewoon van tafel!!!!!!!!
  Misselijkmakend……
  Zieken en gahandicapten betalen zich al wezenloos aan eigen bijdrage’s, hoge ziektekosten verzekering,, niet vergoede medicijnen ookal zijn ze voorgeschreven….
  Nee, dit is gewoon a-sociaal, discriminerend en onthouden van zorg!!!!
  Een regel rechte schande.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.