Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schippers: verlagen eigen bijdrage GGZ lastig

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) waarschuwt dat als de eigen bijdrage voor geestelijke gezondheidszorg verder verlaagd wordt, ze die inkomsten elders op haar begroting moet bijpassen. En dat zal gezien de huidige financieel economische situatie ‘een buitengewoon lastige opgave’zijn.
Schippers: verlagen eigen bijdrage GGZ lastig

Ze schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer waarmee ze reageert op uitlatingen van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie). Die zei vorige week dat hij vreest dat door de hogere eigen bijdrage in de GGZ meer mensen bij justitie terechtkomen.


Maximale bijdrage
Schippers schrijft haar brief ‘mede namens’ Teeven. Ze wijst erop dat ze de eigen bijdrage in haar voorstellen al twee keer heeft verlaagd, onder meer op aandringen van de Tweede Kamer. Wat haar betreft komt de bijdrage uit op maximaal 200 euro per jaar.

Ontzien
Verder overlegt ze nog met de sector om te bezien hoe bij de invoering van de eigen bijdrage de meest kwetsbare groepen kunnen worden ontzien. De politie is ook betrokken bij die gesprekken.

Bron: ANP/ANP-photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.