Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Scherper toezicht op jeugdzorg in buitenland

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil scherper toezicht op jongeren die door jeugdzorginstellingen in het buitenland worden geplaatst. Zo is hij van plan om met provincies en de Inspectie Jeugdzorg afspraken te maken over de inzet van buitenlandse inspecties voor toezicht ter plaatse.
Scherper toezicht op jeugdzorg in buitenland

Dat kondigde Rouvoet dinsdag aan in antwoord op vragen van Tweede Kamerlid Marianne Langkamp van de SP. Jeugdzorgprojecten in het buitenland hebben vaak als doel dat het kind letterlijk en figuurlijk afstand neemt van hun oude leven. Het verblijf in gaat gepaard met therapie en eventueel een werktraject waarmee jongeren nieuwe ervaringen opdoen. Samen met een begeleider maken ze een plan om hun leven in Nederland weer op te pakken.
 
Kwaliteit
De inspectie jeugdzorg is zelf niet bevoegd om toezicht te houden in het buitenland. Daarom wil Rouvoet zorgaanbieders verplichten dat ze aan de Inspectie Jeugdzorg melden als ze een jongere in het buitenland plaatsen en welke organisatie ter plekke toezicht houdt op de kwaliteit van de zorg. Als er twijfels zijn over de kwaliteit, kan de inspectiedienst contact opnemen met buitenlandse collega’s.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Foto: ANP/Valerie Kuypers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.