Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schaken helpt autisten

Schaken stimuleert de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van veel kinderen en jongeren met autisme. De denksport verhoogt de kwaliteit van hun leven, biedt een zinvolle vrijetijdsbesteding en geeft zelfvertrouwen.
Schaken helpt autisten

Ook haalt schaken hen uit hun isolement en stelt het spel hen in staat contact te krijgen met andere mensen. Schaken is zeer geschikt voor kinderen en jongeren met autisme. De sport is logisch, niet fysiek en vindt plaats in rustige situaties.

Lezing
‘Schaken en autisme’ is het onderwerp van een interactieve lezing op zaterdag 13 maart in Denksportcentrum Apeldoorn. Drs. Karel van Delft (psycholoog, gediplomeerd jeugdschaaktrainer) en Hans Noorda (medewerker autismesteunpunten) geven de lezing met medewerking  van prof. dr. Henk Meurs (vader van een jeugdschaker met Asperger).

Fritz
Deelnemers aan de bijeenkomst kunnen vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Ook is er uitleg over de Stappenmethode, een aanpak om te leren schaken, het Duitse computerschaakprogramma Fritz en andere middelen en methoden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.  

Bron: Foto: Andre Yutzu/stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.