Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

’s Heeren Loo sluit alle isoleercellen

's Heeren Loo Midden-Nederland, de instelling voor zorg aan verstandelijk gehandicapten, sluit voor deze zomer alle isoleercellen.
's Heeren Loo sluit alle isoleercellen

Directeur Lydia Helwig Nazarowa zegt in het blad Markant dat de cellen niet nodig zijn. Volgens haar kunnen cliënten beter tot bedaren worden gebracht door aandacht en begeleiding.

Lijst
Helwig Nazarowa zegt dat medewerkers enkele maanden geleden nog bepaalden dat 73 cliënten van haar instelling zo nodig in een separeercel konden worden opgesloten. Nu staan er volgens haar nog drie mensen op de lijst.

Rustruimtes
De isoleercellen worden nu omgebouwd tot rustruimtes, speciaal ingericht naar de wensen van cliënten. Daar kunnen zij ontspannen als ze daar zelf behoefte aan hebben.

Toezicht
’s Heeren Loo kwam vorig jaar negatief in het nieuws nadat een agressieve bewoner een medebewoner in coma had geslagen, zonder dat het personeel daar iets van had gemerkt. Ouders van pupillen vertelden dat er vaker sprake was van geweld tussen bewoners en gebrekkig toezicht door personeel.
(Bron: ANP en Markant)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.