Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruzie in de tent

Waarom ruziemaken gezond is en confrontaties mijden niet werkt.
Ruzie in de tent

Ook zo’n hekel aan al die frustrerende en nutteloze conflicten op de werkvloer? Dit boek laat zien dat anderen confronteren met je ware motieven meer oplevert dan het sussen en vermijden van conflicten. Hoe beter je weet wat je wilt bereiken, hoe effectiever je ruzies kunt gebruiken, zegt auteur en relatietherapeut Jean-Pierre van de Ven.

Met behulp van praktische technieken en herkenbare voorbeelden probeert dit boek aan te tonen dat conflicten het begin kunnen zijn van een vruchtbare relatie met je collega, medewerker of baas. In het boek neemt het EIGEN-schema een belangrijke plaats in, dat is een methode die gebruikt kan worden bij het oplossen van een conflict.

Confrontaties zijn maar al te vaak een manier om aandacht af te leiden, om conflicten te mijden of af te zwakken of om een rookgordijn te leggen over iemands ware bedoelingen, zegt de auteur. Dat gebeurt niet met opzet, het is een automatisme. Het is echter zaak die automatismen te doorbreken, stelt Van de Ven. Dit boek wil en kan hier zeker aan bijdragen.

Titel  Auteur  Jean-Pierre van de Ven
Uitgever  Haystack
ISBN  978 90 778 1286
Prijs  € 19,95

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.