Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ruim 3000 meldingen over koopkracht ouderen

Al meer dan 3000 mensen hebben zich bezorgd gemeld bij het meldpunt van ouderenpartij 50PLUS over hun koopkracht. Dat schrijft de partij op haar website. Partijleider Henk Krol verwacht volgende week, wanneer mensen hun AOW en pensioen binnen krijgen, nog meer meldingen.
Ruim 3000 meldingen over koopkracht ouderen
Foto: ANP-Photo/Robin van Lonkhuijsen

50PLUS opende het meldpunt donderdag om te inventariseren welke gevolgen diverse nieuwe maatregelen hebben op de koopkracht van senioren. Krol wil met de uitkomsten de regering ‘om de oren slaan’, om te voorkomen dat ouderen ‘nog meer worden gepakt’. Volgens Krol hebben ouderen al veel meer bijgedragen dan andere groepen.

Zorgkosten

Ouderen hebben last van de lagere pensioenen, stelt Krol. Ook lopen de kosten voor senioren op, bijvoorbeeld doordat ze meer moeten bijdragen aan de zorgkosten. Hij gaf aan dat sommige mensen die net boven de 1000 euro per maand binnen krijgen, nu zes tientjes moeten inleveren. ‘Dat is dan heel veel geld’, aldus Krol.

Rekeningen

In april verwacht Krol dat zich wederom veel mensen zullen melden. Dan komen weer een aantal maatregelen in werking. Hij verwacht dat veel senioren van die gevolgen zullen schrikken. Veel maatregelen van het kabinet zijn volgens Krol nogal abstract, waardoor mensen pas goed de gevolgen overzien wanneer ze hun geld gestort krijgen en hun rekeningen gaan betalen.

Zetels

50plus heeft in de Tweede Kamer twee zetels, maar staat in de peilingen op acht. Daardoor wordt de partij volgens Krol steeds serieuzer genomen. Bovendien is er door de komst van 50PLUS ook bij andere partijen meer aandacht voor senioren. ‘Het is in de Tweede Kamer nog nooit zoveel over senioren gegaan als nu’, aldus Krol.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.