Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Roze imam’ Hendricks komt naar Nederland

De Zuid-Afrikaanse imam Muhsin Hendricks, die ook wel de 'roze imam' wordt genoemd, komt naar Nederland. Dat heeft het COC Nederland bekendgemaakt. Hendricks zegt dat de Koran homoseksualiteit niet expliciet afkeurt.
'Roze imam' Hendricks komt naar Nederland

Volgens de moslimgeestelijke zijn er passages in de Koran waarin staat dat het bestaan van homoseksuelen zonder veroordeling wordt erkend. De Zuid-Afrikaanse imam zal op 19 februari op uitnodiging van het COC een conferentie in Amsterdam over homoseksualiteit bijwonen.

Unieke visie
Volgens het COC ontwikkelde de imam een unieke theologische visie op genderrollen en homoseksualiteit. Volgens COC-bestuurslid Eunice den Hoedt: ‘Een visie die in Zuid-Afrika leidde tot een nieuw debat over homoseksualiteit en islam en die een belangrijke bijdrage kan vormen aan het debat daarover in Nederland.’

Nieuw debat
Die visie leidde in Zuid-Afrika tot een nieuw debat over homoseksualiteit binnen de islam. Het COC denkt dat de roze imam ook een nieuwe draai kan geven aan het Nederlandse debat over homoseksualiteit en de islam. De conferentie “Homoseksualiteit en Islam” wordt georganiseerd door de Turkse Arbeidersvereniging (HTIB), het Turks homoloket, het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN), COC Nederland en The Inner Circle.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.