Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rouvoet wil kwetsbare jongeren aan werk helpen

Jeugdzorg, onderwijs en de arbeidsmarkt werken nog niet overal goed samen om jongeren aan het werk te helpen. Daarom komt minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin met extra maatregelen om regio's waar het nog niet gesmeerd loopt een duwtje in de rug te geven.
Rouvoet wil kwetsbare jongeren aan werk helpen

Dat heeft het ministerie voor Jeugd en Gezin bekendgemaakt. Voor Rouvoet in actie komt, laat hij de problemen in de regio’s in kaart brengen. Begin volgend jaar weet hij dan wat er nog moet gebeuren in regio’s waar jeugdzorg, onderwijs en sociale partners nog te veel langs elkaar heen werken bij het aan een baan helpen van jongeren.

Lastig
De minister maakt zich vooral zorgen om een groep van kwetsbare jongeren, die door persoonlijke problemen of gedragsstoornissen lastig werk kunnen vinden. Onder hen zou de werkloosheid door de economische crisis tot 25 procent kunnen oplopen.

Actieplannen
Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) heeft met wethouders uit alle dertig regio’s in Nederland afgesproken dat ze actieplannen opstellen, waarin gemeenten, uitkeringsinstantie UWV, werkgevers, vakbonden, onderwijs en jeugdzorg samenwerken tegen de toenemende jeugdwerkloosheid met de economische crisis.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.