Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rouvoet: ‘Meisjes met problemen niet vergeten’

Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil dat het gemeentelijk jongerenwerk meer aandacht heeft voor meisjes met problemen. Volgens de bewindsman gaat nu vooral de aandacht uit naar jongens in moeilijkheden, omdat zij sneller de aandacht trekken met overlast in de buurt. Daardoor dreigen meisjes hun problemen vaker voor zichzelf houden een ‘vergeten groep’ te worden.
Rouvoet: 'Meisjes met problemen niet vergeten'

Dat heeft Rouvoet maandag gezegd bij de presentatie van de meidenwerkmethodiek SuperWoman van Youth for Christ/The Mall, jongerenwelzijnsorganisatie in Rotterdam. De minister zal volgens zijn woordvoerder in zijn jeugdcultuurnota, die binnenkort verschijnt, specifiek op de aanpak van meisjesprobelmatiek ingaan. Het gaat om verschillende problemen zoals schooluitval, geen werk kunnen vinden, eetstoornissen, slachtoffer van geweld en loverboys.

Grensoverschrijdend

De jongerenwerkers van YfC zien dat meiden worstelen met hun zelfbeeld, wat steeds vaker tot uiting komt in grensoverschrijdend en seksueel uitdagend gedrag. Resultaten uit landelijk onderzoek, zoals de Jeugdmonitor 2007 van het CBS, bevestigen dit beeld. De organisatie ontwikkelde daarom zelf een programma voor meiden van 12 tot 17 jaar.

Volgende generatie
Met SuperWoman kunnen de ‘meidenwerksters’ methodisch aan de slag rond thema’s als zelfbeeld, seksualiteit en talentontwikkeling. Het aanpakken van deze onderhuidse problemen voorkomt dat problemen worden doorgegeven aan de volgende generatie, aldus de welzijnsorganisatie.


Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Youth for Christ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.