Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rouvoet: jeugdgezondheidszorg moet naar kind toe

Minister Rouvoet wil dat professionals in de jeugdgezondheidszorg werken met een 'triagesysteem'. Daarbij wordt een voorselectie gemaakt van de zorgbehoeften van de cliënt. ‘Dan krijgen kinderen die meer zorg nodig hebben de hulp op maat,’ aldus Rouvoet.
Rouvoet: jeugdgezondheidszorg moet naar kind toe

De medewerkers van de jeugdgezondheidszorg moeten flexibeler omgaan met de benadering van ouders en kinderen, vindt minister Rouvoet. Ouders hebben verschillende vragen en behoeften. ‘Daar mag de JGZ op inspelen’, zei minister Rouvoet tijdens het congres Jeugdgezondheidszorg in Ede. De JGZ-medewerker moet naar de ouders toe.

Triage
De minister bepleit het werken met een zogenoemde triage, een systeem waarbij een jgz-medewerker een voorselectie maakt van de zorgbehoeften van ouders. Volgens de minister van Jeugd en Gezin krijgen kinderen die meer zorg nodig hebben de hulp op maat. ‘Weliswaar is triage nog in ontwikkeling, maar de eerste ervaringen zijn veelbelovend. Kijk er naar!’ riep Rouvoet op.

Huisbezoek
De minister wil dat de jgz-medewerkers ‘naar de mensen toe gaan, uitvinden wat ze nodig hebben en ze ondersteunen als dat nodig is’. De minister weet dat huisbezoek een wens van de jgz-sector is, maar dat het vanwege de kosten niet van de grond komt. ‘Als extra geld niet beschikbaar is, dan dwingt dat toch te kijken hoe het wel haalbaar is. Dan dwingt dat te kijken naar het takenpakket, en welke samenwerking mogelijk is.’

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.