Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rouvoet: gezinsminister behouden

De komende kabinetsperiodes mag een minister van Jeugd en Gezin niet ontbreken. Dat heeft ChristenUnie-lijsttrekker André Rouvoet, die momenteel in demissionaire staat die functie vervult, zaterdag gezegd in het programma TROS Kamerbreed (Radio 1).
Rouvoet: gezinsminister behouden

Toen de huidige regering werd geformeerd, kwam Rouvoet in beeld als programmaminister op dit dossier. Gesuggereerd werd toen dat het een speciaal gecreëerde baan betrof om de ChristenUnie binnenboord te krijgen. Na de verkiezingen zou een nieuwe coalitie dit ministerschap gemakkelijk kunnen schrappen, werd in de uitzending geopperd. Rouvoet is het daar niet mee eens. ‘Het is nu nog te vroeg om ermee te stoppen’, zei hij. ‘Dit ministerschap heeft zich bewezen’, vulde hij aan.

Tijdelijk
Een programmaminister is een bewindspersoon die geen eigen ministerie heeft. Met zijn of haar portefeuille ressorteert hij onder een ander ministerie. Rouvoet erkent dat het pakket van een programmaminister tijdelijk moet zijn. ‘Maar een bewindspersoon voor Jeugd en Gezin moet in ieder geval in de komende periodes nog blijven.’

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: Valerie Kuypers/ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.