Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdamse daklozen winnen Dutch Homeless Cup

Het Rotterdamse team daklozen is zaterdag winnaar geworden in de Dutch Homeless Cup. Ze wonnen de finale tegen het team uit Eindhoven met 5-4. De winnaars vertegenwoordigen Nederland in september tijdens het WK voetbal voor daklozen in Milaan.
Rotterdamse daklozen winnen Dutch Homeless Cup

De finale van de daklozencup werd gespeeld door acht teams op de Dam in Amsterdam. De hoofdstad deed met drie teams mee en ook Utrecht, Eindhoven, Den Haag en Den Bosch gingen de strijd met elkaar aan.

Opstapje
Doel van de Dutch Homeless Cup is om dak- en thuislozen een opstapje te bieden bij hun re-integratieproces. Door de regelmaat van het wekelijkse trainen én het spelen van wedstrijden krijgen de voetballers een betere fysieke gesteldheid en leren ze om te gaan met tegenslagen.

Professioneel trainen
Inmiddels doen 11 gemeenten mee aan de Dutch Homeless Cup. Met behulp van lokale partijen start een traject waarbij dak- en thuislozen op een professionele manier worden getraind voor de Dutch Homeless Cup. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente, opvangorganisaties, sportclubs en lokale rolmodellen. Het doel is om binnen enkele jaren alle 39 centrumgemeenten, die gezamenlijk de opvang van daklozen in Nederland verzorgen, bij het project te betrekken.

Het WK wordt gespeeld op het plein van het Sempione Park in Milaan. Dit jaar doen 500 voetballers uit 48 landen mee aan het evenement.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: Dutch Homeless Cup/Foto: ANP/Koen van Weel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.