Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdamse campagne tegen verkeringsgeweld

Een op de vijf jongeren in Rotterdam heeft te maken met geweld in een relatie. Dat varieert van extreme jaloezie tot vernederingen in het openbaar en van slaan tot gedwongen seks. De GGD in Rotterdam schat dat circa 5200 jongeren tussen de dertien en zestien jaar daar slachtoffer van zijn. Circa 84 procent van hen is vrouw.
Rotterdamse campagne tegen verkeringsgeweld

Volgens verantwoordelijk wethouder Jantine Kriens (PvdA) denken veel jongeren dat het erbij hoort. ‘Maar dit gedrag kan een voorbode zijn van jarenlange ellende’, aldus Kriens. De GGD start maandag daarom in de havenstad een grote campagne met de titel LoverAlert. ‘We willen jongeren bewust maken van verkeringsgeweld en dat dit niet oké is’, aldus een GGD-woordvoerder.

Relatietest
Naast posters bij tramhaltes, in bushokjes en op scholen en advertenties in media, kunnen slachtoffers ook terecht bij de nieuwe LoverAlert-telefoonlijn van de GGD. Met een relatietest op de website kun je je lover testen. Ook staan er tips over hoe je ‘verstandig’ ruzie kunt maken.

Meldcode
Volgens de GGD is verkeringsgeweld een mogelijke voorbode van huiselijk geweld. Dat probleem is een van de speerpunten geworden van wethouder Kriens. Onder haar bewind kwam er in Rotterdam een speciale meldcode huiselijk geweld. In de Maasstad zijn naar schatting 17.000 mensen slachtoffer van huiselijk geweld. Daarbij vallen jaarlijks tien doden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Beeld: www.loveralert.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.