Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam sluit deuren daklozenopvang

De Couwenburg in Rotterdam, een dagopvang voor (verslaafde) dak- en thuislozen, sluit in 2011 de deuren. Een woordvoerder van de gemeente heeft dat maandag bevestigd.

Volgens hem is de groep die gebruik maakt van de faciliteit geslonken, waardoor een opvang van een dergelijke omvang niet langer nodig is. Hoewel de gemeente met de sluiting geld bespaart, weerspreekt hij dat sprake is van een bezuinigingsmaatregel. De gemeente gaat op zoek naar vervangende opvang voor de overgebleven groep.

Rechter

De omstreden opvang ging in 2007 open voor een periode van maximaal vijf jaar. Dat ging niet zonder slag of stoot. Een paar honderd omwonenden stapten naar de rechter om de bouw tegen te houden. Zij trokken uiteindelijk aan het kortste eind.

Kerk

De Couwenburg geldt als alternatieve opvanglocatie van de Pauluskerk. Die sloot de deuren, omdat het gebouw plaats moest maken voor nieuwbouw. De kerk gold enkele jaren als plaats waar (verslaafde) dak- en thuislozen onderdak vonden.

Naast de Couwenburg opende de gemeente ook een nachtopvang in de Waalhaven. Die ging in 2006 open en sluit eveneens volgend jaar de deuren.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn  Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Volg Zorg+Welzijn op Twitter >>

Bron: ANP/Foto: ANP/Phil Nijhuis

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.