Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdam kookt over!

Pension Maaszicht, opvang voor dak- en thuislozen jongeren in Rotterdam, bestaat 15 jaar. Vandaar dit boek, waarin (ex-)bewoners aan tafel gaan met Bekende Rotterdammers. Zoals Rachel (‘Mijn moeder was zo depressief dat ze niet meer voor mij kon zorgen’) en Marlies Dekkers (‘Niemand begreep dat ik wilde studeren’).
Rotterdam kookt over!

Of Chantiej (‘Ik blowde en dronk veel’) en wethouder Jantine Kriens (‘Je mag mij ook alles vragen’). Je leest geinige details. Zo wilde korpschef Aad Meijboom eigenlijk naar de kunstacademie en maakt de moeder van Jörgen Raymann de kleren voor Tante Es. Maar het boek ademt ook de sfeer van het meisje met de zwavelstokjes, dat likkebaardend naar binnenkijkt bij the rich and famous. Daarom is het fijn dat ook jongerenburgemeester Andrea Moreira Santos erin staat. Niet zo beroemd, maar wel net zo jong en idealistisch als pensionbewoner Alie.
Het boek is voorzien van prachtige foto’s. Achterin staan alle recepten. Vlotjes opgetekend, maar sommige laten wel vragen open. Want hoe zet je een ribstuk ‘aan’ en wat is een coulis? Er staan trouwens wel erg leuke gerechten in: van doksa masala, Kaapverdische vissoep tot Beijinhos de ananás (ananaskusjes, een verrassend toetje). Natuurlijk draait het boek om de ontmoetingen. Terecht. Overigens gaat de opbrengst ervan naar Pension Maaszicht. Bestellen dus.

Titel  Rotterdam kookt over!
Realisatie Sjors Hoppenbrouwers, Ruud
 Koppenol, Joke Kurvers, Linda
 Peeters en Berry Slok.
Uitgever  Stichting Vrienden Maaszicht
Prijs  € 22,50, bestellen via www.rotterdamkooktover.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.