Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rode Kruis helpt dak- en thuislozen

Door de strenge vorst is het Nederlandse Rode Kruis gevraagd in verschillende steden dak- en thuislozen hulp te bieden tegen de kou. In Hilversum, Arnhem en Venlo levert de hulporganisatie tientallen veldbedden, kussens en dekens en elke dag enkele vrijwilligers om de capaciteit van de reguliere opvang te versterken.
Rode Kruis helpt dak- en thuislozen
Foto: ANP Photo

Dat maakte een woordvoerster donderdagmorgen bekend. ‘In Arnhem rijdt het Rode Kruis, in samenwerking met organisatie Iris, sinds dinsdag iedere avond rond om soep, koffie en dekens uit te delen en waar nodig medische hulp aan de daklozen te bieden die niet naar binnen willen of kunnen’ licht een woordvoerster toe.

Gemeentelijke opvang
In Hilversum werkt het Rode Kruis samen met dak- en thuislozenorganisatie De Cocon. Daar sporen hulpverleners iedere avond gezamenlijk daklozen aan om naar de gemeentelijke opvang te gaan. Het Rode Kruis verwacht dat door de aanhoudende vorst de hulp zeker tot en met zondag nodig is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.