Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

RIVM bundelt kennis over jeugdgezondheid

Kennis over jeugdgezondheid is in een nieuw webportaal Jeugdgezondheid beter toegankelijk gemaakt voor professionals in de jeugdgezondheidszorg (jgz). Het nieuwe webportaal is ontwikkeld door het RIVM.
RIVM bundelt kennis over jeugdgezondheid

De website richt zich op iedereen die beroepsmatig met jeugdgezondheid bezig is, zoals jeugdartsen, verpleegkundigen en doktersassistenten, maar ook voor wetenschappers en beleidsmakers.

Jeugdgezondheid
Op het webportaal staan de activiteiten en producten uit het Basistakenpakket jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar centraal. Verder biedt de site informatie over actuele onderwerpen op het gebied van de jeugdgezondheid zoals alcohol, overgewicht, roken en depressie. Maar ook een onderwerp als informatisering binnen de jgz wordt belicht. Per onderwerp biedt de bibliotheek op de site richtlijnen, relevante onderzoeksrapporten, beschikbare interventies en artikelen.

Doel
Doel van het nieuwe webportaal is het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis op het terrein van jeugdgezondheid voor professionals. De kennis op het poraal is afkomstig vanuit literatuur en samenwerkingspartners van het RIVM/Centrum Jeugdgezondheid.

Samenwerking
Het RIVM/Centrum Jeugdgezondheid, ZonMwen het Kenniscentrum van het Nederlands Jeugdinstituut /

NJi werken samen binnen het Kennisprogramma Jeugd van het programmaministerie voor Jeugd en Gezin, met als doel professionals in de jeugdsector te voorzien van kennis over richtlijnen, instrumenten en interventies. Het webportaal is te vinden op

www.rivm.nl/jeugdgezondheid

. (Bron: Jeugd en Gezin)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.