Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Risicojongeren blijven onzichtbaar

De 27 middelgrote gemeenten wisselen weinig ervaringen met probleemjongeren uit. Weliswaar is er veel materiaal over de aanpak van die jongeren, maar de gemeenten maken weinig gebruik van de aanbevelingen en onderzoeksresultaten.
Risicojongeren blijven onzichtbaar

Dat blijkt uit onderzoek van Nicis Institute en Berenschot. Mensen die met en voor jongeren werken, hebben geen tijd en zin om de literatuur bij te houden. In veel gemeenten blijft bovendien een bepaalde groep risicojongeren met ernstige problemen onzichtbaar. Tot de 27 gemeenten behoren Amersfoort, Den Bosch, Heerlen en Leeuwarden.

Kopgroep
Het onderzoek had vorig jaar plaats onder werkloze jongeren van 18 tot 23 jaar die geen opleiding hadden voltooid en niet door de gemeentelijke instanties werden bereikt. Juist deze jongeren hebben een grote kans af te glijden naar zaken als overlast en criminaliteit. De onderzoekers denken dat kennis en ervaring beter worden benut, als er een ‘kopgroep’ van middelgrote gemeenten komt die de problemen die risicojongeren veroorzaken, al aanpakken. (ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.